חינוך ילדים

לרשום ילד לגן חילוני או דתי?

  • כ"ז כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי. במשך שנה וחצי הוא היה במשפחתון מסורתי (תפילות בוקר, שירים וכו). יש לו שם חבר טוב שבשנה הבאה הוא יעבור לגן חילוני, אשתי רוצה להעביר את הילד גם לגן חילוני כדי שהמעבר לגן עירייה יהיה קל יותר כי הוא מגיע עם חבר. וסיבה נוספת היא ששנה אחרי זה אנחנו נעבור עיר ושוב פעם גן אחר אז זה קצת יהיה קשה לילד עוד פעם שינוי דרסטי.

השאלה היא האם זה קריטי מבחינת חינוך ששנה אחת הוא לא יהיה בגן דתי/מסורתי?

אני נגד אבל אשתי רוצה לחשוב לטובת הילד ולדעתה שנה אחת לא יהיה קריטי.

תשובה

שלום וברכה

טובת הילד לא דורשת שימשיך באותו מקום שנה נוספת. הילדים מתרגלים מהר מאוד לגן אחר. בגן חילוני יתכן שהוא ייכשל במאכלות אסורות, וזה מזיק לכל ימי חיי האדם. יש לנסות לשכנע את האישה לוותר על דרישתה ובעז"ה תזכו לראות רוב נחת מילדך.