שאלה לרב - ספר תורה בבית כנסת

  • כ"ה כסלו התשפ"ג

שאלה

היי,
מדוע צריך לכתוב את ספר התורה בכתב ולא בדפוס?
כל העולם מדפיס את כל הספרים בדפוס, מדוע להתאמץ ולכתוב את ספרי התורה ביד? הרי מכונת דפוס מדויקת יותר מכתב יד.

תודה רבה,
תומר לוי

תשובה

שלום וברכה

קדושת ספר התורה אינה יכולה להיות על ידי הדפסת ספרים מכנית.  הקדושה על ספר התורה חלה רק בכתיבה של אדם אנושי שכותב את הספר כאשר הוא מכוון לשם קדושת ספר תורה ולפי כל כללי ההלכה שנמסרה למשה מסיני איך לכתוב ספר תורה שיהיה קדוש בקדושת ספר תורה.