שמירה על כבוד האישה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם זה נכון שאם פוגעים באישה, חייבים מיד לפייס אותה? ואם כן- מדוע זה כך?

תשובה

שלום וברכה

אמרו חכמים במדרש

עולם יהא אדם זהיר באונאת אשתו שמתוך שדמעתה מצויה אונאתה קרובה, דאמר ר' אלעזר מיום שחרב ביהמ"ק ננעלו שערי תפלה שנאמר שתם תפלתי (איכה ג') ואף על פי ששערי תפלה ננעלו שערי דמעה לא ננעלו שנאמר אל דמעתי אל תחרש (תהלים ל"ט).

לעולם יהא אדם זהיר בכבוד אשתו שאין ברכה מצויה על אדם אלא בשביל אשתו שנאמר ולאברם הטיב בעבורה (בראשית י"ב ט"ז). וכיוצא בזה נזכר בגמרא בבא מציעא.