שאל את הרב - כללי

מדוע חשוב לחיות בארץ ישראל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נאמר כי בבוא המשיח לא יהיו יותר מלחמות וריבים ולא יהיו גבולות יותר בין מדינות. שאלתי היא כזאת אם לא יהיו גבולות מי יחיה בארץ ישראל לאחר ביאת המשיח ומדוע כעת כל כך חשוב לחיות בארץ ישראל עד ביאת המשיח הרי זו אדמה ( אדמה קדושה מלאת עבר אך עדיין אדמה כשאר האדמות)

תשובה

שלום וברכה

ארץ ישראל היא ארץ קדושה ומצווה לגור בה כיום. גם לאחר ביאת המשיח קדושת ארץ ישראל תהיה שונה משאר המקומות.