מדוע יש צורך לשמור נגיעה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מאז שנישאתי לפני כשנה אני ובעלי שומרים נידה אך רק מבחינת קיום היחסים עצמם. אינני מבינה את הטעם שבשמירת נגיעה באופן מוחלט אם במילא איננו מתפתים לעשות כלום. חשוב לנו מאוד החיבוקים והחום וקשה לנו להמנע מהבעת אהבה באופן זה. האם תוכל להסביר לי את ההגיון שבהמנעות ממגע תמים אם אין לנו שום פיתוי בכך? ובכלל האם זו החמרה שנקבעה בדורות מאוחרים יותר או שכך היה מאז ומעולם? תודה רבה על ההתייחסות.

תשובה

שלום וברכה

המציאות מוכיחה שמי שלא שומר על נגיעה נכשל בסופו של דבר בחטא עצמו של בעילת נידה. אי אפשר לדעת מה יילד יום ורבים נכשלו בדבר, החיבוק מתלהט ולפני שתופסים מה קרה, כבר עשו את החטא החמור של בעילת נידה זאת מלבד עצם האיסור של הנגיעה עצמה שנאמרבפרשת השבוע  ויקרא יח'
(יט) ואל אשה בנדת טמאתה לא תקרב לגלות ערותה. ולדעת הרמב"ם הכוונהה יא כל קריבה של חיבה ובכל קירבה של חיבה יש איסור תורה גמור.