האם העיר שכם נמצאת בארץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם העיר שכם נמצאת בארץ? או בירדן??? כאשר האחים מוכרים את יוסף לישמעאלים, כתוב שהם היו בשכם. אך אורחת הישמעאלים באו מהגלעד וירדו מצרימה. כתוב שהאחים ראו אותם באים מהגלעד, הגלעד נמצא בעבר הירדן הצפוני, בכדי "לראות" את אורחת הישמעאלים באים מהגלעד, אתה עצמך צריך להיות בירדן אז האם שכם שוכנת בירדן? כמו כן, האם "שלם עיר שכם" היא ירושלים או שכם? האם היא שוכנת בירדן? או בישראל?

תשובה

שלום וברכה

שכם נמצאת בארץ ישראל בערך במקום שהיא נמצאת בו היום.

הדרך מגלעד שבעבר לירדן למצרים, עוברת דרך שכם, בערך כמו כביש 60 של היום, כידוע לכל מי שבקי מעט במפות.