ציור שם ה´ בניקוד יראה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה בעבר הפניתי שאלה לרב בנימין שמואלי ואשמח שהשאלה הזאת גם כן תופנה אליו, הבנתי שהוא בקי בנושא. בעבר שאלתי לגבי ציור שם הויה בניקוד יראה. אני מאוד מעוניין לעשות את זה - ואני רוצה לצייר זאת בצורה הכי פשוטה שזה עולה לי במחשבה. לכן רציתי לשאול האם יש פגם והשפעה רוחנית שלילית בצורות מסויימות של ציור או במקרים מסויימים: למשל מבחינת צורת האותיות(עם תגים או בלי, עגולות או מרובעות, קוצו של יוד או לא, צורת הנקודות - עיגול או מעויין וכו´...), מבחינת הצבע של האותיות, מבחינת המקומות שבהם מותר לעשות זאת (למשל, אני מניח שאין לעשות זאת בתוך השירותים, ומה לגבי מקומות שבהם יש ריח של צואה וכו´...), מבחינת הזמנים שאולי יש זמנים שבהם לא ראוי לצייר ציור זה (אולי שבת, אולי לפני חצות לילה או אחרי חצות לילה וכו´... אולי אין לצייר זאת כשהאדם טמא בטומאת קרי וכו´... כללו של דבר - אני רוצה לצייר את הציור בצורה הכי פשוטה שבאה במחשבתי ללא להיכנס לדיוקים ודקדוקים וברצוני לדעת האם עלול לצאת פגם ע"י זה כיוון שאין אני עושה זאת בצורה הראוייה? תודה רבה ומקווה שהשאלה ברורה בשורות טובות אוהד

תשובה

שלום בורכה

זה טוב בכל זמן ובכל מקום ובכל צורה ובכל תנאי מלבד במקום שאסור להרהר בדברי תורה..