לימוד תורה דרך אינטרנט

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, בעקבות כינוס מיוחד שהיה פה בפאריס על הסכנות שיש בגלישת האינטרנט, ובעקבות האזהרות של גדולי הדור. רציתי לדעת האים לימוד תורה דרך אינטרנט לא מסונן היא מצווה הבאה בידי עברה? אותה שאלה היא לגבי הסמרטפון למינהם, האים מותר להשתמש באפליקציות של לימוד תורה והלכות אים הסמרטפון אינו חסום? ואיזה סוג של חסימה ההלכה מתירה? תודה על תשובתכם.

תשובה

שלום וברכה
אסור להחזיק באינטרנט שאינו חסום ומוגן מפני תכנים זרים. מי שיש לו אינטרנט למרות האיסור וכעת יחליט לא ללמוד בזה תורה אלא לראות בזה דברים אחרים הוא חוטא בכפלים.
אינני בקי בחסימות שישנם בצרפת אולם כל מי שנחוץ לו אינטרנט ואין חברה שמספקת אינטנט חסום יבחר בחסימה של k9 שהיא חינמית ויחסום את כל הדברים המיותרים והאסורים ויבקש מחבר שיחזיק לו את הקוד וכך הוא לא יגלוש בדברים אסורים.
והנני בברכה,