שו"ת שבועות

למה בני ישראל במדבר אכלו מאכלי חלב בשבועות?

  • כ"ב אלול התשפ"ב

שאלה

קיבלנו את התורה בשבועות ואז בני ישראל גילו שהכלים שלהם לא כשרים ולכן אכלו מאכלי חלב... אני לא מצליחה להבין למה? הרי היה להם את המן, זה מה שהם אכלו כל ה40 שנה במדבר, היה את הפעם שהם התלוננו שהם רוצים בשר 'נפשנו קצה בלחם הקלוקל' וכל הסיפור עם השליו... אז מה מנע מהם לאכול את המן בשבועות כמו בכל שאר השנה? מה הקשר מאכלי חלב בכלל? תודה שנה טובה ומתוקה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, למען הדיוק נא לקרוא כאן סעיף 10.

ולשאלתך האם עם ישראל אכלו מלבד המן גם דברים אחרים. היו להם הרבה בהמות שהם היו שוחטים כרצונם והיו אוכלים מאכלי חלב וכדו' ואף היו קונים חיטים וכדו' מהגויים שבסביבה וכמבואר בדברי חז"ל. כך מובנים הדברים שלאחר מתן תורה היו יכולים לאכול רק מאכלי חלב ולא מאכלי בשר, וכמבואר.