נדרתי נדר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נדרתי נדר לפני שבוע שבועים פחות או יותר נדרתי שאם אדני ישאיר את הקשר שלי עם חברה שלי (אולי זה נשמע שטותי בשבילי ממש לא ) אז כל עוד הקשר ישאר נדרתי שאני לא יראה דברים אסורים ושאני יקרא בתנך כל יום שעה .. בקרוב אני מתגייס ולא יהיה לי הרבה זמן לקרוא ובכללי לעצמי לא יהיה לי זמן כמעט . הבנתי שאם אני נודר על מצווה אז זה לא נחשב כי אני מחויב לעשות אותה גם ככה .. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות ואם זה נכון זה ממש קשה לי לקרוא כל יום שעה זה יותר מדי בשבילי בנוסף עכשיו שאני עוד מעט לפני צבא לגבי החלק השני של הנדר שלא לראות דברים אסורים אין לי בעיה לעמוד בזה . מה אני יכול לעשות ? אני ממש מפחד שאם אני יפסיק לקרוא הקשר שלנו יפסיק מקווה לקבל תשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואין אדם מחויב בדיוק בקריאת שעה ביום, הרי שדינו כנדר שיש לקיימו. אם רוצים להתיר את הנדר יש לעשות התרת נדרים בפני רב ושני אנשים נוספים.