סעודת שבת+פרשת השבוע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שתי שאלות: 1. מדוע סעודה ראשונה של שבת משויכת ליצחק ולא לאב הראשון אברהם? 2. בפרשת משפטים מדובר על עבד עברי, מדובר על מקרה שהמעביד מביא לעבד העברי אישה שהיא אינה יהודיה, הרי אסור להתחתן עם אישה גויה, אז מדוע במקרה זה כן מותר? חודש טוב.

תשובה

שלום וברכה

סעודת הלילה שייכת למידת הדין ועל כן היא שייכת ליצחק אבינו.

שפחה כנענית אינה גויה אלא מי שטבלה לשם גירות עבד, שיש לה דינים מיוחדים והיא חייבת במצוות ככל אישה. ואם כי היא אסורה ליהודי שאינו עבד מאחר ואינה יהודייה גמורה, התורה התירה אותה לעבד עברי.

בברכה,

בנימין שמורלי