מה הם טווחי זמנים כעת בקריאת שחרית מנחה וערבית לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לדעת מה הם טווחי זמנים כעת בקריאת שחרית מנחה וערבית לנשים כולל תפילת 18 והאם ניתן לעשות ובאיזה מקום הפסקה בתפילת שחרית לפני קריאת 18 ומה החובה שיש לקרא לנשים בכל אחת מהתפילות? תודה מראש על עזרתכם.

תשובה

שלום וברכה

נשים לא חייבות בקריאת שמע כלל ומ"מ ראוי לנשים לקרוא קריאת שמע בבוקר. כמו כן נשים חייבות בקריאת שמע שעל המיטה.

זמני התפילה שחרית לנשים עד חצות היום כיום בשעה 11:50 לערך. מנחה מחצי שעה לאחר חצות בערך 12:30 עד צאת הכוכבים בערך בשעה 17:40 תפילת ערבית כל הלילה עד עלות השחר.

חובה על נשים להתפלל תפילת עמידה לפחות פעם אחת ביום.

נשים שמתפפלות את התפילה כולה לא יפסיקו מברכת ברוך שאמר עד לאחר תפילת עמידה.

נשים ספרדיות שלא אומרות ברוך שאמר וישתבח וכן את ברכות קריאת שמע בשם ומלכות יכולות להפסיק לצורך גדול.