נבואה בגרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ריה"ל בספר הכוזרי מאמר ראשון סוף פיסקה קט"ו כותב: "...כי בן ישראל רק הוא ראוי לנבואה, ואילו הגרים - תכלית אפשרותם בקבלם מבני ישראל את תורתם היא להיות לחסידים ולחכמים, אך לא לנביאים." והרי אנו יודעים שעובדיה הנביא היה גר אדומי אבקש מכבוד הרב לתרץ הקושיה בתודה.

תשובה

פנים יפות דברים פרק יח

 ואיתא בסנהדרין דף ל"ט [ע"ב] משום ר"מ אמרו עובדיה גר אדומי היה וכו' הרי שהוחזק נביא אף שהיה גר, אלא שהיה אמו מישראל, וצ"ל שהיה דור רביעי כיון שאביו נשא ישראלית ע"כ היה דור שלישי לאדום מדהותר בבת ישראל, והטעם מפני שבדור חמישי שהוא דור חמישי לאדום כיון שהיה דור רביעי לאותו גר שנתגייר.