שאלות בנושא כשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום. יש לי כמה שאלות בנושא כשרות:

1.כפית פרווה שעירבבתי בה נס קפה עם חלב הפכה לחלבית?

2. מזלג פרווה שנגע בעוף טחון קר האם הוא בשרי?

3. סכין פרווה שהונחה על נייר אפייה עם חמאה (נגיעות מהחמאה) שזה קר האם היא חלבית?

4.  נפה ממשי שנגעה בעוף טחון קר (לא במלואה ממש קצת) האם הנפה בשרית?

5. תנור בשרי שנאפה בו פשטידה חלבית עברו יותר מ24 שעות הבנתי שהמאכל מותר בדיעבד אבל האם עכשיו כשמכשירים את התנור גם התבנית הבשרית תוכשר (הפשטידה הייתה בתוך תבנית אלומניום והונחה על המגש הבשרי)?

6. מזלג פרווה שנשטף בסקוטצ´ חלבי האם הוא נחשב חלבי?

7. כף פרווה שהוכנה לסיר בשרי (ללא בשר) רק הרוטב היה פרווה האם היא נחשבת בשרי?או שאפשר להשתמש בה כפרוה לכל דבר? ברוך ה´ אני די חדשה בנושא הזה ואשמח לדעת אם יש איזו הרצאה בנושא הזה באתר שאפשר להפנות אותי אלייה או ספר ספר או אתר כלשהו שמסביר הלכות כשרות. תודה רב ה לכם תבורכו בכל מעשה ידייכם.

תשובה

שלום וברכה

1. אין לערבב זאת. אולם בדיעבד אין זה הופך לחלבי ויש לשטוף את זה במים קרים והכפית נשארת פרווה.

2. לא

3. לא.

4. לא.

5. גם התבנית תהיה בתוך התנור וכך היא תוכשר.

6. לא.

7. היא פרווה.

נשמח לסייע לך עוד ועוד.