האם מותר לתת צדקה לגוי?

  • י"ח אדר ב' התשפ"ב

שאלה

עצר אותי גוי, ואמר לי שאין לו מה לאכול. האם מותר לתת לו כסף לקנות אוכל?
א יש איסור 'לא תחנם'.
ב אולי הוא משקר, ורק רוצה להוציא כסף.
אשמח לקבל תשובה תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לתת לו צדקה, ואין בזה איסור לא תחנם. וגם אם הוא לא דובר אמת, לא עברת על שום איסור.

מקורות: כתב הרמ"א יורה דעה (סימן רנא סעיף א) ומפרנסים עניי עובדי כוכבים עם עניי ישראל מפני דרכי שלום. וכתב השפתי כהן (סק"ב) בשם הר"ן שמה שכתוב עם עניי ישראל - לאו דווקא אלא אפילו עניי עובדי כוכבים לחוד מפרנסים מפני דרכי שלום.

בברכה,

הלל מאירס