מעשר להורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, לפני כחודש חזרתי לגור אצל ההורים עקב גירושין. 2 ההורים שלי עובדים אך אינם מכסים על ההוצאות ולכן נמצאים במינוס שגדל כל חודש. שאלתי היא- אני מרגישה מחוייבות לעזור להורים שלי היות וגם אני עובדת ובעלת משכורת,השאלה היא האם אני יכולה להשתמש בחלק או כל כספי המעשר שלי לעזור להם למרות שאני גרה אצלם? חשוב לציין כי הם אף פעם לא ביקשו ממני להשתתף בהוצאות / לעזור. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ודאי שצריך לעזור ולא רק חלק אלא כל כספי המעשר כי הרי כתוב עניי עירך קודמים ואפילו שאת גרה אצלם הרי אם הם לא בקשו לך להשתתף בהוצאות סימן שהם מחשיבים את ההוצאות שלך כאילו שזה ההוצאה שלהם ולכן צריך לעזור להם:

בברכה מנחם מנדל