האם מותר לגבאי לעשות הפליות ?

  • י"ד שבט התשפ"ב

שאלה

שלום רב יש לנו רב תלמיד חכם שהוא גם הגבאי וגם היזם שאסף תרומות ובנה בית כנסת ובית מדרש
השאלה שלי אם מותר לרב שהוא גם הגבאי להעלות בשבת לא תמיד לפי רשימת העולים תלוי בפרשיות שהוא לוקח לעצמו ולבן שלו את הפרשות עם הסגולות ובזה שהוא עולה ומעלה רבנים אחרים ..בעצם העליה של פשוטי העם נדחקת במקום פעם ב3 שבועות לפעם בחודש למשל או פעם ב5 שבועות
ואם תגיד שכל העליות שוות העובדה שהוא מחשיב אותם יותר גורמת למחשבה הזאת מה עם אהבת ישראל פרגון ויחס שווה למתפללים..

תשובה

שלום וברכה

ראוי ונכון לתת לרב לקבל את כל העליות המכובדות.

מאחר ואני מבין שזה בית כנסת פרטי של הרב בוודאי שיכול לעשות הכל כהבנתו.

מאחר וזה גורם למחלוקות היה מן הראוי למכור את העליות בכסף וכך לא יהיו מחלוקות כלל.