קושי בזוגיות

  • ג' שבט התשפ"ב

שאלה

בס'ד

שלום הרב
אני ובעלי הגענו מבתים שונים ברמה הדתית, הבית שלו יותר תורני מקפידים על כשרות של ירוקים מגוש קטיף והקפדה של שנת שמיטה אצלי לעומת זאת המשפחה שלי יותר מחפפת. השאלה שלי היא כזאת מה הגבול שבעלי יכול לדרוש או לבקש מהמשפחה שלי לבוא לקראתו בעניין הכשרות, הרבה פעמים יש לנו על זה מריבות וויכוחים ואני מרגישה שהוא לא מכבד את המשפחה שלי, אמא שלי מאוד מקפידה שאנחנו מגיעים שבת לקנות הכל כשר אבל לפעמים במהלך השבוע שאנחנו קופצים בעלי יכול למצוא במקרר ירוקים שאינם גוש קטיף או ירקות שנקנו השמיטה ואז קשה לו עם זה ואני מבינה, ולי קשה להעיר לאמא שלי כל הזמן, מה הדין להפסיק להתארח אצלם?!? זה ממש מוסיף לנו מתח על הזוגיות ואני אובדת עצות. אשמח לתשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה

פסיקת רבי חים קנייבסקי שליט"א וכך פסק מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שיש לאכול כשרות רבנות רגילה כאשר מגיעים להתארח ויש חשש בושה.

כמובן שאפשר לנהוג בחכמה ולא לאכול כל מה שמציעים מתואנות שונות אבל בוודאי שאין לעורר מחלוקת. כמו כן אם אומרים בדרך מכוכבדת להורים שמעיריכם מאוד את כל מה שהם עושים עבורכם אבל הפעם את הירק לא נאכל כי זה היתר מכירה וכדו' אבל משבחים לפני זה ואחרי זה הרי שבוודאי אף אחד לא ייעלב.