זוגיות

מותר להתחתן עם גויה שהתגיירה אך לא שומרת שבת ומצוות?

  • כ"ח טבת התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
אחי נמצא בקשר זוגי עם גויה (אבא יהודי אך האמא גויה), בת הזוג התגיירה כהלכה ואף טבלה במקווה. אך לא שומרת שבת ולא שומרת שום מצווה. ואף חוגגת חגים לא יהודיים בקרב משפחתה. אני נורא פוחדת שיתחתנו שהרי ילדיה הם אחיינים שלי והנכדים של ההורים שלי יהיו לא יהודיים. האם מותר להם להינשא ? או שהגיור תופס ואין ממה לחשוש?
אשמח למענה .. תודה

תשובה

שלום וברכה

אם היא לא קיבלה על עצמה מעולם שמירת המצוות והיה הדבר ידוע לכל שהיא אינה מתכוונת לשמור מצות, הגיור לא ממש תפס ואין ליהודי להינשא לה.

אם בשעת הגירות היא קיבלה עליה עול מצוות ולאחר מכן חזרה לסורה, היא נשארת בת ישראל אף שהיא כרגע לא שומרת כלום והרי היא ככל יהודי שחוטא לדאבונינו.

בהצלחה,