חברה והשקפה

שאלות על גלגולי נשמות

  • כ' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום רב.
אני יודעת שהנשמות יורדות בגלגול כדי לתקן את מה שלא הספיקו או קילקלו בגלגול הקודם. אבל יש לי כמה שאלות.

1. האם זו זכות לרדת בגלגול? או שזה בעצם עונש גרוע מגיהנום?
2. לפי מה מסווגים מי לגיהנום ומי לגלגול נוסף אם שניהם באים על מנת לתקן את הנשמה?
3. האם גויים יורדים גם בגלגול? למה? מה הם צריכים לתקן?
4. האם זה לא מסוכן לרדת בגלגול? כלומר, כבר תיקנו מידות מסויימות בעצמינו בחיים הקודמים, ואם אנחנו יורדים שוב, אולי נאבד ונקלקל את מה שזכינו בפעמים הקודמות?
5. שמעתי שיש כמה גרסאות מי יקום בתחיית המתים, האם אלה יהיו כל הגלגולים של הנשמה, או רק הגלגול המתוקן ביותר? או אולי כולם יתחברו לנשמה אחת?
6. האם אדם שעבר גיור, היה גוי בגלגול הקודם? או שהוא היה יהודי עושה עברה כלשהי שבגללה היה צריך לעבור תהליך ארוך יותר? אם האחרון, על איזו עברה דבר כזה קורה?
7. למה יש עדויות של אנשים שזוכרים חיים קודמים? הרי ה' משכיח מאיתנו את כל זה כשאנחנו נולדים.
8. אדם שהתאבד, האם מקבל אפשרות לרדת בגלגול?

סליחה על הטרחה. אודה לתשובות מקיפות ובשפה ברורה לעניות דעתי. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1.2. זה זכות להזדמנות נוספת לתקן הכל ללא עונש.

3. בדרך כלל הם יורדים למלאות את העולם שוב ושוב כי זה תפקידם.

4. זה אכן מפחיד ולפי המבואר בספרים שיש כאלו שמעדיפים לא לרדת ומעדיפים להיענש ויש שמבקשים של ינסו אותם בדברים שכבר תיקנו בעבר וכו'.

5. https://www.hidabroot.org/question/25966

6. על פי רוב מדובר בניצוץ קדוש שנשבה בטומאה ומסיבות שונות הם זוכים לצאת מהקליפה לקדושה.

7. משאיר מעט כדי לחזק את האמונה בדור חלש.

8. בדרך כלל לא. אבל לא מוכרח. תלוי בהחלטת הבית דין של מעלה.