האם מצוות יישוב ארץ ישראל היא מין התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בעקבות שיחה עם דתייה לאומית יש לי מספר שאלות: 1. האם מצוות יישוב ארץ ישראל היא מין התורה? והאם היא החשובה ביותר מכל תרי"ג המצוות. 2. האם היא דוחה פיקוח נפש? 3. האם מותר מבחינה הלכתית לגור בהתנחלויות? 4. מהו מקום מסוכן לפי ההלכה? 5. למי להצביע בבחירות הקרובות? להתייחסותכם אודה

תשובה

שלום וברכה

1. מצוות ישוב ארץ ישראל היא מצווה מן התורה ולא רק בשטחים המסוכנים אלא בכל מקום ומקום בארץ.

2. לא.

3. קשה להכריע בדבר. יש לשאול מומחה צבאי ירא שמיים עד כמה המקום מסוכן ולפי זה יש לנהוג

4. כנ"ל.

5.