תיקון נשמות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בחורה שברוך ה´ הולכת לשעורי תורה או צופה דרך האתר. לא מזמן חזרתי משעור תורה בה הרבנית דיברה על נשמות שבאות לתקן בעולם, אמרה שאותן נשמות יכולות לקבוע את התנאים שהנשמה תחיה בעולם הזה לעומת זאת בהרצאה אחרת שהייתי בעבר הרבנית אמרה שלפני שהנשמה יורדת לעולם מכניסים אותה לחדר ושם היא יכולה לבחור את הגוף שיהיה לה... את המשפחה וכו´ והנשמה בוחרת על פי התיקון שהיא אמורה לתקן.חזרתי הביתה ככ מבולבלת כיוון שהצגתי את הדברים ששמעתי בעבר אך לרבנית הדבר לא היה מוכר וגם לא הגיוני ...שאלתי היא כזו מה הנכון מבין השניים / כשנשמה יורדדת לעולם מהם הנתונים שנתנים לבחירה? ודבר נוסף האם יכול להיות שע"מ לחזק אמונה והערכה עצמית ניתן להמציא דברים כי מאוד התחברתי לכך שנאמר לי שאני בחרתי להוולד בגוף מסויים...? תודה

תשובה

שלום וברכה

הדברים מפורשים בדברי חכמים שכל אחד נברא מדעתו מרצונו במקום שבו הוא נברא ובמשפחה שבה הוא נברא.

הא לך דברי רבינו בחיי דברים כב' ח'
וענין המדרש הזה, כי כל הנבראים כולן נבראו בחפצם ורצונם והקב"ה הודיעם בראשית הבריאה כל עניניהם כולם וכל המקרים העתידים לבוא עליהם, וכן הודיעם ימי חייהם ומיתתם היאך תהיה, וכן ענין מזונותם אם בריוח אם בצער אם על ידי עצמן אם משל אחרים, וכן דרשו חז"ל (ראש השנה יא.) כל מעשה בראשית לדעתם נבראו לצביונם נבראו שנאמר (בראשית ב, א) וכל צבאם, והכל רצו וקבלו.

אסור להמציא דברים לצורך חיזוק.