חינוך ילדים לכשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב אנחנו מקיימים אורח חיים חרדי מבחינת מאכלים,אוכלים רק בדצ העדה החרדית לנדאו חתם סופר וכאלה נוספים. בבית הוריי אוכלים רבנות וגם חלב נוכרי. מקרה שקרה אתמול, 2 מילדיי היו אצלהם ואחותי הלכה וקנתה להם פיצה בהכשר הרבנות.הילדים אומרים ששאלו אותה אם זה בדצ והיא ענתה שכן. הם אכלו ונשאר להם 2 חתיכות.היום בבוקר ראינו את הפיצה ואנו יודעים שאין לה הכשר בדצ.הסברנו לילדים שכנראה אחותי טעתה והפיצה אינה בדצ אחד הילדים קיבל זאת והשני אמר:"כבר אכלתי אתמול...מה עכשיו אני אזרוק את זה?". בעלי אמר הסביר לו שוב ונתן לו את זכות הבחירה אם לאכול או לא. הילד בחר שכן אני מרגישה שעשינו טעותמה הרב היה מציע לעשות במקרה שכזה???

תשובה

שלום וברכה

זה היה הזמן לחינוך!

היו צריכים להסביר לילד את חשיבות העניין של הכשרות ואת העניין שטעות אינה מחייבת לחזור עליה שוב, ולהיפך עכשיו יכולים לתקן את הטעות של אתמול. וכן לעורר בו רגשות שמחה שאנו יראי ה' ומאכל שאינו בכשרות מהודרת אנו לא משתמשים.