חברה והשקפה

לימוד תורה לבנות

  • י"ג תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום הרב, אני בת 17 ממשפחה דתית. אני כבר הרבה זמן מבולבלת בקשר לאמונה שלי. אני מרגישה שלא הגעתי לידיעת ה ולבחירה בהקדשת החיים שלי אליו, אלא פועלת 'אוטומתית' אם לתאר בקיצוניות קצת כמו בנאדם שעבר שטיפת מוח. אני באמת רוצה להגיע לאמונה עמוקה אמיתית. לבחירה בדרך החיים שלי, שלא תהיה מושפעת רק מהסובב, אלא באמת ממקום עמוק שלי. אני חושבת שכדי להגיע למקום כזה צריך ללמוד תורה השאלה שלי האם נכון לבת ללמוד תורה ואם כן איך(תורה ונביאים למדתי בביס, אני שואלת יותר על התעמקות בזה וגם על ספרים כמו של הרמחל, הרמבם, רבי נחמן) . ואם זה קשור ישמח להבין גם מה זה אומר שנשים דעתן קלה.. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראוי ללמוד ספרים אלו. עדיף לשמוע שיעורים מרב שיתן לך בהירות יותר גדולה. כמו כן אמליץ שתשלחי לנו מס' טלפון נשוב אילייך למצוא את הדרך הנכונה שתוכלי להתחבר לתורה ולמצוות בעומק ובתנימיות כרצונך הטו.