מה עושים עם מחשבות טורדניות רעות שלא פוסקות?

  • כ"ב אלול התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
תודה לאל, לפני שלושה חודשים ילדתי בשעה טובה. עוד מתחילת ההיריון התחילו להופיע לי מחשבות רעות על מוות ואובדן. עד היום תופסות אותי מחשבות בפתאומיות ולא נעלמות. אני לא מפסיקה לחשוב על היום שבו חלילה הכל ייגמר, שאצטרך להיפרד מהאנשים שהכי קרובים אליי וזה מכניס בי חרדות בלתי פוסקות. אני כמעט כל יום מוצאת את עצמי בוכה ואני מנסה כל כך להילחם במחשבות האלו, אבל הן רק ממשיכות ומתגברות. מה הסיבה לכך? מה אפשר לעשות? זה מתיש אותי כל כך..

תשובה

שלום רב,

יש כמה סגולות לסלק החרדות (יעויין שו"ת רב פעלים חלק ד' חלק סוד ישרים סימן יט), ומהן:

א. להיזהר בקריאת שמע שחרית וערבית ושעל המיטה ולקרוא אותה בכוונה ובמתון.

ב. להיזהר בנטילת ידיים בבוקר ואחרי השירותים לעשותה ג' פעמים בסירוגין ובשופי. וכן להיזהר בנטילת ידיים אחרי תספורת ואחרי גזירת הציפורניים לעשותן גם כן ג' פעמים לסירוגין.

ג. להיזהר לומר בכל יום בבוקר מזמור "יושב בסתר עליון" (תהלים פרק צא) שלוש פעמים, ולהתחיל מהפסוק "ויהי נועם". וכן לומר גם כן מזמור "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים" (שם פרק קכא) שלוש פעמים. וקודם השינה לומר מזמורים אלו פעם אחת.

ד. גם בכל תפילות העמידה הן בשבת הן בחול לומר קודם אלוקי נצור מזמור "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים".

יש לציין שמלבד הסגולות הנ"ל, חשוב מאוד לפנות לייעוץ רפואי או נפשי. ישנו מצב רפואי של "דיכאון לאחר לידה", וניתן לטפל בו בעז"ה בצורה טובה ומלאה. כדאי לפנות לבירור מוקדם ככל האפשר, כדי לברר אם החרדות מגיעות ממקור זה, ולטפל בכך בהתאם.

בשורות טובות,

הלל מאירס