טיפול בצהבת על ידי יונים

  • ט"ז אלול התשפ"א

שאלה

שלום רב, באחת ההרצאות של הרב ראיתי אפשרות לטיפול בצהבת ע"י יונה... רציתי לשאול איך זה נעשה והאם הרב יוכל להפנות אותי למישהו שעושה דברים אלו
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

בספר טעמי המנהגים (עמוד תקעד) הביא מספר סגולות ישראל, שיש לקחת יונה זכר לזכר, ונקבה לנקבה, ויושיבנה על טבורו, ותשאב היונה כל הירקות עד גמירה. והיונה תמות. בדוק.

ובשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק יורה דעה סימן לב) כתב, שהנסיון הורה בזמנינו שכמה חולים נתרפאו בזה, כמו שנתפרסם בעתונים. ואף על פי שהרופאים אינם מאשרים רפואה זו על פי דרך הטבע, וגם שמענו שכמה חולים ניסו בזה ולא עלתה בידם, מכל מקום חולים רבים מצאו רפואתם על ידי היונים.

ויעויין שם שנשאל אם אין בזה איסור משום צער בעלי חיים, מאחר שגורמים למותם של היונים, ורפואה זו עצמה אינה אלא סגולית, והעלה להתיר, כי כל שהוא לצורך רפואת האדם אין לחוש לצער בעלי חיים. ע"ש עוד בדבריו. וכן ראה בשו"ת באר משה חלק ח' (סימן קכד).

יש גמ"חים לזה בשכונות החרדיות, תחפש ברשת ובעז"ה תמצא את מבוקשך.

בברכת בריאות איתנה,

הלל מאירס