האם אישה חייבת ללכת לבית הכנסת בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, האם אישה מחוייבת ללכת לבית כנסת בשבת לשמוע קריאת התורה או בכלל להתפלל? ולגביי בורר כשאוכלים עוף ויש בו עצמות או דג עם עצמות או ביצים או שתפוח אדמה עם קליפה ענבים עם חרצנים מה עליי לעשות? תודה רבה על המענהתבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

אישה אינה מחוייבת ללכת לבית הכנסת. אם כי בוודאי יש תועלת גדולה בהליכת האישה לבית הכנסת.

אישה חייבת בתפילה אחת ביום.

מותר לקלף כל פרי ירק ביצה ואף בשר או דג מהעור שעליו בשבת סמוך לאכילה.

אין להוציא את העצם מהבשר אלא להוציא את הבשר מהעצם וכנ"ל בדג. יש המקילין שמורת להוציא את העצמות הדקים מהדגים ממש בעת האכילה ואין בזה משום איסור בורר וניתן לסמוך עליהם בשעת הצורך.