כיסוי ראש לגרושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה כבוד הרב, אני בתשובה 6 שנים תודה לאל ומחזיקה מעמד ואפילו מתחזקת יותר. התגרשתי לפני שנה ובתקופת הנישואים שלי לא הייתי שמה כיסוי ראש בכלל כי הייתי חילונית במהלך החזרה בתשובה ביקשתי אז מבעלי שהיום הוא הגרוש שלי (חשוב לי לציין שזאת לא הסיבה לגירושיי)להרשות לי לשים כיסוי ראש והסברתי לו כמה זה חשוב לתא המשפחתי אך נעניתי בשלילה והוא לא הסכים לשמוע יותר על נושא זה וכך עשיתי היום שאני גרושה האם עלי לשים כיסוי ראש אציין כי קבלתי על עצמי לשים כיסוי ראש רק בשבתות וחגים וכמובן כשאני מתפללת ומברכת ושאני מקיימת את הרצאותיי לקדושת השם יתברך בפני הקהל שלי. האם אני עושה נכון והאם אני צריכה ללכת עם כיסוי ראש כל הזמן ולמה אני שואלת כי אמרו לי שאם אני אשים כיסוי ראש כל הזמן יחשבו שאני נשואה ולא אוכל לבנות בית נאמן בישראל שזה כל מה שאני רוצה שלב ב´ בחיי בקדושה וטהרה. ושנית אם אישה שהייתה נשואה ושמה כיסוי ראש לא משנה מה פיאה או מטפחת או כובע והיא הגרשה האם היא לא צריכה גם לאחר גירושיה לשים כיסוי ראש? אודה לתשובתכם המהירה.

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור. עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

אף לגרושה חובה ללכת בכיסוי ראש ללא קשר אם הלכה בכיסוי ראש בעת נישואיה.

הגר"ע יוסף מתיר לגרושה ללכת עם פיאה נכרית ללא כובע.