האם הרצאה בוידאו נחשבת לשיעור תורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרבה ברצוני לשאול על מספר שאלות 1אם אני לא הולך לישון בלילה אני יכול להגיד קריאת שמע סתם ככה בכדי לצאת לידי חובה 4 קריאות שמע ביום ? 2האם ביום חול בברכת המזון אומרים הרחמן הוא ינחילנו ליום שכולו טוב 3האם כשאני רואה הרצאה בטלויזיה זה נחשב לי כאילו עסקתי בתורה ממש כאילו אני קורא מהספר 4כמה זה חמור לפספס בבית כנסת נקדישך ונעריצך כי עוד לא סיימתי 18 5האם כשמתחילים מנחה אני צריך להגיד עם השליח ציבור פתח אליהו 6איך אומרים אחרי תיקון חצות קדיש על ישראל מה זה כמו קדיש ורגיל והאם אפשר להגיד אותו יחיד 7מה מברכים על לבוש בגדים 8האם שאני עושה קטנים אני צריך לברך על נטילת ידים בתוספת לאשר יצר בתודה מראש עידן רחמים הייתי מעוניין לדעת על ההלכה הכי חמורה בנושאים אלו

תשובה

שלום וברכה

1. מצווה מן התורה לקרוא קריאת שמע פעמיים ביום בוקר וערב, אף אם לא הולכים לישון.

אם כבר קראת קראית שמע בבית הכנסת אין חובה לקרוא שוב קריאת שמע אם לא והלכים לישון.

מותר לקרוא קריאת שמע אף אם לא הולכים לישון.

2. לא.

3. בחלק מההרצאות יש מעלה של לימוד התורה.

4. אם לא סיימת את תפילת העמידה אתה אנוס. אולם מאחר וזה קורה בכל יום אתה יכול לבקש לפני התפילה ממישהו שעומד לידך שיאמר את הקדושה בקול רם ובזה תצא ידי חובה. אם החזן אומר בקול רם אתה יוצא ידי חובתך מהחזן.

5. ראוי מאוד.

6. אין אומרים זאת יחיד כלל.

7. אין ברכה מיוחדת.

8. לא.

אני משתדל לענות על הכל בעז"ה ית' לפי ההלכה.