שאל את הרב - כללי

כמה שאלות-הרב ניר בן ארצי. מעשרות. ושמפו יבש

  • ט"ז אב התשפ"א

שאלה

שלום,
יש לי כמה שאלות:
1. האם מותר להשתמש בשבת בשמפו יבש לשיער? זהו תרסיס יבש שמרססים וככה השיער לא נראה שומני.
2. את כספי המעשרות שלי העברתי לאחי שהתחתן(אברך) ואמרתי לו שאת זה יוציא על הקונטרס שכתב. האם זה בסדר?
3. מה הרב אומר על הרב ניר בן ארצי. אומרים שהוא יודע הכול. מגלה עתידות. האם יש היום נבואה? האם הוא באמת יודע דברים? כי דברים שהוא אמר על המשיח שיבוא עוד שבועיים(לפני כמה חודשים) לא התקימו בכלל!.....
4. בחתונת אחי הצטלמתי יחד ושמנו יד אחד על השני. האם היה כאן נגיעת חיבה? כי זה היה רק לתמונה. ובדרך כלל אין נגיעות של חיבה ביננו כלל!
אשמח לתשובות. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. אם זה לא מעצב את השיער הדבר מותר.

2. בסדר גמור.

3. לא אמין.

4. לא קרה כלום. להבא עדיף לא לעשות.