תשובה לאדם לא מאמין ואפילו מתנגח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי ידיד שלא מאמין בקיום מצוות וכו` וכשהוא שואל אשלות ודי חכמות כמו:"תוכיחי לי שיש בורא עולם" או "מי יודע באמת מה קורה אחרי שמתים"השאלות שלו הם בעלות אופי מדעי ולוגי כך שאיני יודעת אפילו איך לגשת לענות לו,,, השאלות שלי הן כאלה 1 האם בכלל להשיב לאדם כזה כי מה אני צריכה לי צרות ולהתקרר באמונה שלי שגם ככה לא מי יודע מה 2 כיוון שלי אין תשובות לשאלותיו הייתי בכל זאת רוצה לדעת מה אנשים כמותכם היו עונים לו וזאת בהבנה שלכם יש את הכלים לכך... אנא תנו לי תשובות לשאלות אלה ובעיקר לשאלה כיצד עונים לאדם ששואל אותי מאיפה אני יודעת על מציאות הבורא ... תודה אורנה

תשובה

שלום וברכה

והוכחות רבות זה בשבילך, ולענין תשובה למתריס, הכלל הוא שאין לענות תשובות אלא למי שרוצה לשמוע, ולא למי שמעוניין רק להתקיף ובכל מחיר ידחה את התשובה גם כשהיא נשמעת הגיונית בעליל.

בהצלחה - מנשה ישראל :