שאל את הרב - כללי

אסון מירון, קרלין, איטליה ומיאמי

  • כ"ו תמוז התשפ"א

שאלה

מאז אסון מירון יהודים קורסים ונופלים. מירון קרסו, נפלו אחד על השני גם בטריבונה בליל שבועות אח"כ הרכבל באיטליה ולאחרונה מיאמי. האם יש לכך מקורות? תודה

תשובה

שלום רב,

אין עוד נביא ואין איתנו יודע על איזה עוון בדיוק באו האסונות הנוראים האלו, ה' ירחם על עמו ישראל ויאמר לצרותיו די!

אך כמובן שכל אחד צריך לומר "בשלי הסער הזה", ולעשות בדק בית וחשבון נפש במה הוא יכול להתחזק, ולב יודע מרת נפשו, והחי יתן אל לבו.

יהי רצון שיקויים מאמר הכתוב (ישעיה כה ח) "בלע המוות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים וחרפת עמו יסיר מעל כל הארץ", ובא לציון גואל במהרה בימינו אמן!

בשורות טובות,

הלל מאירס