כשרות והתארחות אצל הזוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני, אם אפשר, לקבל תשובה לאימייל בלבד.אני בחורה מבית מאוד מאוד מסורתי ואני מתארחת לסירוגין בשבת אצל חבר שלי, בבית הוריו. הוריו אומנם שומרים כשרות אבל לא כפי שאני רגילה. לעניות דעתי, הכלים לא כשרים משום שאין הקפדה כפי שיש אצלנו. הדבר חורה לי מאוד אבל אין לי אפשרות לבקש מאמו לשנות דבר משום שהיא מבוגרת ומשתדלת כבר ככה להטיב עמנו. בנוסף, כמובן שאנחנו מעוניינים לעשות את השבת בביתו גם כן. ניסיתי רבות לחשוב על פתרון מעשי - מצד אחד, שאני אשאר עם עקרונותיי ומצד שני, לשמור על שלום בית ולא להעליב אף אחד. אם ידוע לכם עם מי אוכל להתייעץ בעניין או מה עליי לעשות בנידון, אשמח לשמוע. תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

אם בסירים נשמרת הפרדה מלאה בין בשר וחלב, וגם הם משתשמשים רק בדברים כשרים, אין לך לחשוש ולהשתמש בכלים שלהם אף שאת ב"ה מקפידה יותר על כשרות טובה ובשבילך היא משתשמ בוודאי בהשגחות מהודרות. אם הסירים טרפים אין כל פתרון לאכול שם, מאחר ואין אפשרות לבקש ממנה להגעיל את הכלים.

בברכה - בנימין שמואלי