לימוד תורה וקבלה לנשים וגברים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע רצוי לגברים להתפלל בבית כנסת וללמוד קבלה בצוותא ואילו הנשים בגפן האם מקור הדבר שבימי קדם גברים הסתובבו בקבוצות ואילו אם הייתה נישארת עם ביתה בבית

תשובה

שלום וברכה

לא נכון אלא עיקר הטעם שהלימוד על מנין מהכותב ונקדשתי בתוך בני ישראל ולכן אנו לומדים שרק בני ישראל מצטרפים למנין ולא בנות ישראל. אבל חשוב מאוד שבנות ישראל יבואו גם כן לבית הכנסת ויתפללו שם אם כי אינם חייבים בכך.

ומאוד הקפידו בקהילות ישראל בכל הדורות לבנות עזרת נשים שגם הנשים יבואו וישתתפו בתפילות. ענין הקבלה לנשים סיבתו אחרת לגמרי ואין להם ללמוד קבלה אפי` ביחידות בברכה - בנימין שמואלי