האם מותר לענות אמן על איחול של גוי?

  • כ"ב סיון התשפ"א

שאלה

צהריים טובים, שאלה, בבקשה: האם מותר לענות "אמן" אחרי שרוקחת ערבייה מאחלת "בריאות"? תודה!

תשובה

שלום רב,

אפשר וצריך לענות אמן.

מקורות: מבואר במסכת מגילה (דף טו עמוד א) שגם על ברכת גוי נאמר לעולם אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך. וכן הוא מפורש בירושלמי מסכת ברכות (סוף פרק ח) אמר רבי תנחום, אם בירכך גוי, ענה אחריו אמן, דכתיב (דברים ז יד) "ברוך תהיה מכל העמים", ופירש הפני משה, אפילו אם העמים יברכו אותך תחול עליך הברכה. וכן יעויין בחסד לאלפים (סימן רטו סעיף ד) ובכף החיים (שם אות יא).

בברכה,

הלל מאירס