יציאה לחו"ל לשם טיול והשתטחות על קברי צדיקים

  • כ' סיון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם לפי ההלכה של הרב עובדיה מותר לטוס לחו"ל למשל טיסה לאומן בשביל טיול, אבל אם נטוס לטיול על הדרך נעבור גם להתפלל בקברי צדיקים באומן, האם זה מותר וגם קצת בשביל טיול?? (אשמח שהתשובה תהיה מהר תודה)

תשובה

שלום רב,

הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן נז בהערה ד"ה ודע) התיר לצאת מהארץ לחוץ לארץ כדי להשתטח על קברי צדיקים, כיוון שדעתו לחזור לארץ. ע"ש. אמנם מסתבר שלא התיר אלא כשעיקר מטרת הנסיעה היא כדי להשתטח על קברי צדיקים, אולם אם נוסע בעיקר לשם טיול, ורק בדרך אגב משתטח על קברי צדיקים, אין להתיר.

בברכה,

הלל מאירס