האם בעלי חיים שמתו יקומו בתחיית המתים?

  • י"ט סיון התשפ"א

שאלה

אני רוצה לדעת האם בעלי חיים שמתו בגלות בעולם הזה יקומו לתחייה בגאולה?
ואם לא, האם אפשר לבקש שיקומו לתחייה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בעלי חיים לא יקומו בתחיית המתים, וכנראה שאין לבקש שיקומו משום תפילת שוא (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן רל סעיף א), ודעת האור החיים הק' בספרו חפץ ה' במסכת ברכות (דף ס עמוד א, ד"ה היתה) שיש איסור להתפלל תפילת שוא, וכן יעויין בשו"ת יביע אומר חלק א' (חלק אורח חיים סימן לה אות יא).

בברכה,

הלל מאירס