געגועים בחיים שלאחרי החיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לאחרונה אני מתעמקת בנושא החיים לאחר החיים ובין כל התשובות והתובנות שלמדתי נותרה בעיניי שאלה אחת האם הנשמה לאחר שעוזבת את העולם הזה איננה מתגעגעת געגועים עזים כמו שמתגעגעים למישהו שנפטר בעולם הזה הבנתי שטוב לה לנשמה שם בעולם הבא, בסופו של דבר ושהיא יכולה לפגוש נשמות של קרובים שנפטרו מהעולם הזה כמותה אך האם היא לא סובלת על החיים כמו שסובלים החיים על מי שנפטר מהעולם ואיך הדבר מתיישב עם עניין גילגולי נשמות שהרי נשמה שמתגלגלת לא מתגלגלת בהכרח לאותה המשפחה והיא איננה יודעת שאלמוני או פלוני הנם אהובים שהיו לה בגילגול הקודם שלה. בתקווה ששאלתי ברורה בברכת שבוע טוב לכולם קרן.

תשובה

שלום וברכה

אין הנשמה מתגעגעת לעולם הזה, בעולם הבא שכולו טוב אין געגועים לעולם הזה. הנשמה יודעת את צערם של החיים ומצטערת עימם.

בעת יציאת הנשמה מהגוף היא מוצאת את קורביה מגלגול זה שבכל מקרה יש לנשמה קשר עם הקרובים שלה, אף שבגלול הקודם היתה עם משפחה אחרת, שגם היא קשורה לנשמתה. בברכת חיים ארוכים - בנימין שמואלי