יום השישי ויכולו השמים..."

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע בקידוש של יום השבת בערב.. מתחיל: "יום השישי ויכולו השמיים והארץ וכל צבאם..." הפסוק בכתובים מופיע בצורה אחרת ,איך יתכן שחתכו את הפסוקים וחברו יחדיו.. כי הרי במקור אין הפסןקים כך כלל...שהרי שינו את מהות הפסוק..אשמח אם תענו לי במהרה אני צריכה להחזיר תשובה במהרה

תשובה

שלום וברכה

(1) ספר בראשית פרק א (לא) וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת כָּל אֲשֶׁר עָשָׂה וְהִנֵּה טוֹב מְאֹד וַיְהִי עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם הַשִּׁשִּׁי פרק ב (א) וַיְכֻלּוּ הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ וְכָל צְבָאָם: י`ום ה`שישי ו`יכלו ה`שמים ראשי תיבות שם הוי"ה ולכן נוהגים לצרף את הפסוק הקודם, עם הפסוק של ויכולו השמים כדאי לצרף את אותיות השם, ונוהגים לומר את תחילת הפסוק בלחש כדי שלא לומר חצאי פסוקים.

בברכה - בנימין שמואלי