השתדלות - לחסרי ביטחון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמעתי פעם סיפור מהגמרא אם אני לא טועה, שאדם שאל רב מה יקרה אם אני ינעל את עצמי בתוך חדר ריק ולא תהיה אפשרות להעביר אלי אוכל ושתיה, אני ימות אמר לו הרב כמו שמלאך המוות יוכל להגיע אליך, גם מזונותיך יוכלו להגיע. כמובן שלא יעלה על הדעת דבר כזה בדור כזה אבל הרי מראש השנה כבר נקבע לאדם מה יהיה סכום מזוותיו, אז אם כך נקבע, כך יהיה בכל מצב גם בלי השתדלות שלי, לא במידה ואני לא יעשה השתדלות אז הסכום שהוקצב לי לא יגיע אלי ראיתי את עת הזמיר בנושא ביטחון ולא ממש הספיק ורציתי גם להגיד מזל טוב על הערוץ החדש! ושיש לי המון כבוד אליכם אני בטוח שלא היה קל להעלות ערוץ לטלויזיה הישראלית והיו מאחורי הקלעים המון התנגדות מצד גורמים "נאורים" שברוך ה` הפעם לא עלה בידם מה שעלה במוחם. ואני מאוד מקווה שבזמן הקרוב אני יוכל לתרום ולזכות להיות שותף בעבודת הקודש

תשובה

שלום וברכה

אשמח אם תכתוב לי את המקור מהגמרא שאתה מספר. ומבואר בספרים שאכן הגזירה היא שאם נעשה כך וכך יהי הכך וכך, ולכן חובה לעשות השתדלות כדאי לזכות לדבר שנגזר עלינו, וככל שהאדם בדרגה גבוהה יותר כך יזכה שייגזר איליו, שיעמול פחות ויזדקק לפחות השתדלות עד שיש שזוכים להיות כאליהו הנביא שקיבל אוכל מידי יום מהעורבים. ותודה על כל הברכות על הערוץ החדש.

בברכה - בנימין שמואלי