חרדים או לאומיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית כל אשריכם ואשרי חלקיכם על זיכוי הרבים שאתם עושים ועל הסובלנות, ה` ישמח אתכם. ועכשיו לשאלה שלי.. אז ככה,אני בת 19 ואני חוזרת בתשובה כבר שנה וחצי ב"ה חזרתי בתשובה דרך סמינר ערכים, באתי מבית מסורתי אך מעולם לא התעניינתי ביהדות ממש. אחרי הסמינר התחלתי ללכת לשיעורי תורה במדרשה חרדית, רבנית המדרשה היא הרבנית שלי, התחזקותי היתה בשלבים וסיימתי בתיכון "דתי" מעורב לצערי. הקושי בין הדרך הנכונה עבורי החל לא מזמן, מי שחוזר בתשובה במסגרת חרדית קצת מתקשה לדעתי לחרוג מהמסגרת הזאת וקשה לו לקבל דרכים אחרות, אבל בכל זאת ככל שאני חושבת על זה נורא קשה לי לקבל את זה שאם אתחתן עם חרדי ונחנך את ילדינו לפי הדרך החרדית בניי לא ישרתו בצבא ולא יתרמו למען המדינה (תלמוד תורה הכי חשוב בעיניי אך אני בעד תורה ועבודה תורה וצבא- כל עוד יש גבולות ברורים בין ההשתדלות לבין המתירנות). לאחרונה יצא לי להכיר את הזרם הלאומי, וגיליתי שבזרם החרדי היה נורא חסר לי העניין של התרומה לא"י והחיבור למדינה שלנו. אני מאמינה בהחלט בתרומה למדינה ובקיבוץ הגלויות.כמו כן נחשפתי לנושאים שונים ומעניינים לא פחות. יש לציין שאני עושה שירות לאומי ודרך שיעורי האורייתא התוודעתי לשיעורים מסוג זה. הבעיה- אם אבחר בדרך הדתית לאומית עליי להודות שאני חוששת מהמתירנות.. אינני אומרת שכולם "חפיפניקים" אך יש בזה מן האמת. הבעיה העיקרית שלי היא בחינוך הילדים כמובן, אני לא רוצה לבלבל אותם. לא אוכל לגדל אותם בסביבה של דתיים לאומיים ולאסור עליהם ללכת לדוגמה לבני עקיבא , אני לא מאמינה בבני עקיבא (כן במה שמנסים להעביר ולחנך) אבל כמובן שלא בעירוב שיש שם. איך אני יכולה לאסור עליהם דברים שהם ייחשפו אליהם בצורה כ"כ ממשית מצד שני אני לא רוצה לחנך אותם לקלילות בדת, אני רוצה בית חזק ודתי מלא ביראת שמים, קשה לי לראות הקלות בעניינם מהותיים כ"כ כמו עירוב והקלות מסוימות ואני לא רוצה להקשות על ילדיי בע"ה בעתיד. אני רוצה מאוד ללכת למדרשה אך מתקשה באיזה סוג של מדרשה לבחור, אני בוטחת בה` יתברך שיעזור לי למצוא את דרכי אך אני מרגישה מתוסכלת מהמצב.

תשובה

שלום וברכה

אני מאוד מבין לליבך וללבטייך, אכן, זוהי החלטה גורלית מאוד, וישנן שיקולים לכאן ולכאן. .

בהצלחה - מנשה ישראל