מה המקור שיש עניין לקרוא בספר דברים בשבת?

  • כ"ט ניסן התשפ"א

שאלה

שלום רב,

מה המקור לכך שיש סגולה לקרוא דווקא את ספר "דברים" בשבת (כלומר, במה מעלתו יותר מספר "שמות" למשל או ספר תהילים שנהגו לקרוא כסגולה בכל קהילות ישראל במשך אלפי שנים) ? אודה להפניה למקור כדי לעיין בו.
באותו נושא - האם אין בעייתיות בכך שמצטיירת בפומבי מעלה (ואפילו סגולית) יתרה של חלק מסוים בתורה על פני אחרים? כך למשל בעבר למדנו שאת מנהג העמידה בעשרת הדיברות בציבור ביטלו בהרבה קהילות משום חשש תרעומת המינים, כלומר שלא יעשו ההמון את שאר התורה טפלה לעומת עשרת הדיברות. איפה עובר הגבול?

תודה.

תשובה

שלום רב,

ראה באורך בדברי הרב יאשיהו פינטו שליט"א https://www.hidabroot.org/article/1132322

ומבואר בדבריו שתועלת הקריאה בספר דברים היא משום שמעוררת לתשובה, ומצוות תשובה נוגעת לכל התורה, וממילא אין חשש לתרעומת המינים.

בברכה,

הלל מאירס