האם גרושה חייבת לשים כיסוי ראש? והאם מותר ללכת ולדבר עם גברים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.האם אישה גרושה צריכה להשים כיסוי ראש כי הרי היא לא נשואה 2.קראתי באחת מהשאלות שבאתר היתה שאלה אם מותר לדבר עם גברים וכ`ו ועניתם לה שמותר האם זה נכון שאפשר ומותר לדבר עם גברים וכ`ו והאם מותר להסתובב עם בנים כי אמרו לי שאין איסור מוחלט לא להסתובב עם בנים *אם אפשר שההלכה תהיה לא של מחמירים

תשובה

שלום וברכה

אשה גרושה חייבת בכיסוי ראש, ולדעת הגר"מ פיינשטיין החיוב הוא אכן רק מדרבנן. אסור לדבר עם גברים לשם דיבור בעלמא ולשם ריעות וחלילה להסתובב עם גברים סתם, מותר לדבר עם גבר לצורך מסויים ללא דברי חיבה.

ואין כאן חומרא אלא עיקר הדין ממש, שמוזהרים אנו להתרחק מכל היריהו חטא ואסור לאשה להכשיל את הגבר ולגרום לו ולה להיכשל בחטאים חמורים אין אפוטרופוס לעריות. >בברכה - בנימין שמואלי