שאל את הרב - כללי

אלו ספרים מתאימים לחיזוק האמונה אצל נער?

  • ח' ניסן התשפ"א

שאלה

בני בן ה-13 הוא נער מוכשר ומקסים שעד לאחרונה הגיע להישגים גבוהים בלימודים. בחודשים האחרונים הוא נמצא בירידה גדולה ולא מעוניין בכלל ללמוד. המלמד שלו אומר שיש אפס לימוד והוא בעצמו אומר שזה משעמם ולא מעניין אותו. לאחרונה הוא שואל אותי הרבה שאלות על הסיבה לקיים מצוות ולמה השם ברא אותנו אם העולם כ"כ אכזרי. אתמול הוא אמר לי שבחופש פסח הוא רוצה ללמוד ספרים מעניינים שמסבירים את טעמי המצוות וגם שמסבירים למה השם ברא אותנו. הוא הדגיש שהוא רוצה תשובות ישרות ולא משלים למיניהם. תוכלו להמליץ על ספרים מתאימים?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כמדומה שהספר "והשבות אל לבבך" של הרב מרדכי נויגרשל שליט"א יכול להתאים לו. זה ספר שאלות ותשובות בענייני אמונה והשקפה וכו', ובעזרת ה' יהיה לו לתועלת.

שתזכו לרוות ממנו רוב נחת!

בשורות טובות,

הלל מאירס