נדר והתרתו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מספר פעמים נדרתי שלא אוכל מאכלים מסויימים ( שמותרים ביהדות) לשם הרזיה ובכול פעם נשברתי שאלתי היא האם יש תוקף לנדרים כאלו האם אפשר להתירם ומה הדין

תשובה

שלום וברכה

לפעמים הנגר חל ולפעמים לא, הדבר תלוי באופן הנדר, ולא אריך כעת בכך. יש לך להתיר כעת את כל נדריך בפני שלושה גברים, ולומר להם שאילו את היית יודעת כמה זה קשה לא הית מקבלת עלייך את הנדר והם יתירו לך את הנדר, ואפשר לשלוח גם כן שליח על כך. והשתדלי להבא לא לקבל נדרים, אלא לומר על הכול בלי נדר.

בברכה - בנימין שמואלי