האם יש אפשרות לדעת מה הייתי בגלגול הקודם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אפשר לדעת מה ההיתי בגלגול קודם ...

תשובה

שלום וברכה

אין אפשרות לדעת זאת בדרך רגילה ואין צורך בכך. תיקונו של כל אדם הוא בכך שמקיים את כל המצוות, ובכך הוא זוכה לתקן את נשמתו שתזכה לחיי העולם הבא. ישנו גם דבר מיוחד שבשביל זה ירדנו לעולם, והוא הדבר שמרגישים קושי מיוחד להימנע מחטא זה , כגון מי שקשה לו באופן מיוחד שמירת שבת או צניעות וכדו` הוא הדבר שעליו צריך להשים דגש מיוחד להתחזק ולשמור את עצמך מלעשותו, מלבד כל האיסורים.

כמו כן מצוות עשה שיש לך משיכה איליה באופן מיוחד כגון משיכה לעשית חסד וכדו` זה גם התיקון המיוחד שעל כך ירדת לעולם כדי לעשותו באופן מיוחד מלבד כל המצות כולם. ויהי רצון שאכן נזכה לקיים את כל מצות ה` ללא מכשול. בהצלחה - בנימין שמואלי