הורי לא שומרים על לשון נקיה איך אני יכול להעיר להם ולכבד אותם למרות זאת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב כאשר אני מגיע להוריי בשבתות אני שומע מהם הרבה פעמים ביקורת כללית על המצב במדינה, על האנשים ולפעמים גם מילים לא יפות בלשון לא נקייה ועצות אישיות בלי סוף המצב הזה משפיע עליי לרעה בכול פעם מחדש, עד כדי התפרצות כעס מצידי, אני מרגיש זאת בעיקר מצד אימי ואינני מזדהה עם דעותיה כלל כיצד אפשר להמנע ממצב זה, לשמור על מצוות כיבוד הורים ולהנות מהביקור אצל הוריי לעצתך אודה

תשובה

שלום וברכה

אל תנסה לחנך את הוריך, קבלם כמו שהם, ושיבקרו את כל המדינה. אינך חייב לקבל את דבריה, אך אינך חייב לומר את דעתך, וכך תזכה במצוה הגדולה של כיבוד ההורים. גם עיצות אישיות אינך חייב לקבל את דבריהם, אך אל תתוכח עימם, ותודה על כל עיצה, ותאמר לאימך שתשקול את הענין, ועשה כרצונך, אך הימנע מויכוחים איתה.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי