תיקון חצות:

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום רציתי לשאול שאלה כזאת: אני רוצה לעשות תיקון חצות יומיום אך אין באפשרותי לקום בחצות הלילה אלא יש באפשרות שלי לקום חצי שעה או מקסימום שעה לפני עמוד השחר. האם בחצי שעה (או בשעה) שלפני עמוד השחר אני יכול לומר תיקון חצות ועוד שאלה: מכיון ששנת שמיטה השנה, אז אומרים רק תיקון לאה. האם אפשר לומר את התיקון בצער או אסור להצטער עקב שנת השמיטה וחייבים להיות בשמחה בזמן אמירת תיקון חצות (אני מתחבר יותר לעצב באמריה זו) תודה

תשובה

שלום וברכה

אפשר בהחלט להגיד תיקון חצות עד עלות השחר. ובכל אופן יש להגיד את התיקון מתוך עצב, חוץ מבליל שבת וחג שאז אומרים את התיקון מתוך הרגשה של תשוקה וגעגוע.

בהצלחה - מנשה ישראל .