רשות התבטאות לגולש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אהבה נצחית ושורש כל האהבות אבא שבשמיים אני אוהב אותך כל כך!.. ברמה שאי אפשר לתאר, האהבה הזאת אהבת אמת וגדולה מכל האהבות הקיימות, לפני שהרגשתי אותה לא ידעתי שהיא אכן קיימת!.. אני חושב שמצאתי אותה מתוך הבנתי לעולם, אינני סבור שיש עוד אהבה יותר גדולה ואף דומה לאהבת הבורא שהיא האהבה שמכילה בתוכה את כל האהבות הקיימות בעולם.. הסביר את דברי: כאשר אני אוהב את הוריי או את אשתי או ילדיי זו אהבה נפלאה שנוצרה מהבורא יתברך שהוא בעצמו מכיל את האהבות הללו שרצה לשתף אותנו עימו. לכן כל אהבה ואהבה הקיימת בעולם היא חלק קטן מאותו האהבה הנקראת אהבת הבורא "אהבה נצחית ושורש כל אהבות" כלומר כל האהבות הם חלקים קטנים אשר יוצרים ביחד פזל גדול שהוא אהבת הבורא יתברך והנצחי! הדבר מתבטא לא רק באהבה אלא בכל דבר ודבר אפשרי הקיים בעולם כפי שכתוב "ונשמת אלוקים מלאה הארץ" שכל הדברים הקימיים בעולם הן הבורא בעצמו, הדברים גבוהים וקשים להבנה אבל הדבר מתבטא בכך שהכל שייך לו ושהכל הוא. שכן הוא היה בטרם נבראו הבריאות והוא הווה והוא יהיה הוא יודע כל תזוזה אפשרית של עצם כלשהוא או מחשבה ומעשה של כל אדם ואדם הקיים שכן הבורא נמצא בכל מקום! יש להבין שאין אנו צריכים להרגיש רע ומועקה על כך שחסר לנו משהו או מישהו או כל דבר אשר יהיה.. כי יש לזכור שאהבת הבורא היא אהבה נצחית ושורש כל האהבות הכוונה שאם חסר לך משהו לא באמת חסר לך,.. כי יש לך את אהבת הבורא המכילה את כל האהבות כולם שעל כן שלא חסרה לך אהבה כלל!! [כאן תוצג מדיה #1]

תשובה

אתה כותב דברים אמיתיים, שיש להם שורש בספרים קדושים. ובעיקר, בספרי החסידות. דע לך שבכל רגע שממלאים את הלב עם אהבת הקב"ה מקיימים מצוות עשה מן התורה. אשריך. תדביק גם אותי.

בהצלחה - מנשה ישראל