המנעות מטיפולי פוריות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם זוג חשוך ילדים שמונע עצמו מהליכה לרופאים וקבלת טיפולי פוריות(עקב השתייכתו לזרם מסויים ביהדות שאינו מאמין ברופאים) ובכך מקטין את הסיכוי שלו לזכות בזרע בר קיימא הינו בבחינת שופך דמים וממעט את הנפש כדאיתא ביבמות

תשובה

שלום וברכה

הדבר שלילי ביותר וחובה לעשות את כל טיפולי הפוריות המותרים בהלכה, מה יעשה ה` בשמים אם אלו שסברו שאסור לעשות טיפולים מותרים, אין זה מעסקי.

בברכה - בנימין שמואלי